Workshop

  • Beukenlaan 60 | 5651CD Eindhoven

Workshop: de kracht van Data Science: je loopt voorop door kennis!

 ‘Data science’ en ‘data analyse’ zijn vandaag de dag veel gehoorde termen. Door alle technologische ontwikkelingen is er enorm veel data beschikbaar – zowel binnen de systemen van bedrijven en instellingen als daarbuiten. Data analyse betekent in de praktijk dat we op basis van downloads van gegevens uit (financiële en operationele) IT systemen verbanden leggen tussen data en daarbij uitzonderlijke transacties identificeren. Door de achtergrond van deze transacties te onderzoeken zijn we in staat om onze klanten uit te dagen en leveren zodoende een bijdrage aan de optimalisatie van hun bedrijfsprocessen.

 Met betrokkenheid op het juiste niveau ben je in staat om de bijzonderheden bij jouw cliënt te detecteren. In veel gevallen zorgt de data science toepassing voor inzichten die voorheen niet – of niet direct – voorhanden waren. Iets wat sommige klanten doet verbazen en andere bevestiging geeft, maar wat in alle gevallen zorgt voor toegevoegde waarde. Cliënten waarbij data science al wordt toegepast zijn- razend enthousiast. Verschillende cliënten hebben zelfs al gevraagd of we hen niet periodiek kunnen voorzien van onze rapportages. Dit alles uiteraard met eerbiediging van de complexe regelgeving op dit terrein, zoals de recent van kracht geworden AVG.

 Het is van groot belang te onderkennen dat op het gebied van kennis en data science ook andere eisen gesteld worden aan de toekomstige accountant. Als middelgroot accountants en advieskantoor werken wij al een aantal jaren nauw samen met gespecialiseerde data scientisten om data analyse technieken te ontwikkelen en deze verregaand toe te passen bij de uitvoering van onze opdrachten.

 Wat ga je leren?

In de workshop geven wij een inzicht welke technieken wij hebben ontwikkeld en hoe wij deze toepassen bij de verschillende opdrachten. Voor toekomstige financiële professionals (Accountancy & Fiscaal)  liggen er prachtige uitdagingen op dit terrein!