ProRail

Afstudeerstage Dataset Wisselberijding

Ben jij een slimme en enthousiaste student die op zoek is naar een veelzijdige afstudeerstage? Wil jij jouw tanden zetten in een uitdagend onderzoeksvraagstuk binnen ProRail? Lees dan snel verder!
Binnen de afdeling Informatie van het bedrijfsonderdeel Assetmanagement zijn we verantwoordelijk voor de dataset die weergeeft met hoeveel ton onze wissels en sporen bereden worden (wisselberijding en spoortakbelsting afgekort tot WB/SB). Deze dataset is essentieel en de basis voor ons onderhoud. Deze dataset wordt gecreëerd met een algoritme dat een aantal basis sets met elkaar combineert: uitgevoerde dienstregeling, gewichten van treinen en configuratie van het spoorwegnetwerk. Daarnaast worden diverse formules gebruikt om de dataset te creëren.
ProRail zoekt een afstudeerder die vanaf september dit hele proces in kaart gaat brengen en gaat analyseren om op die manier te kijken of er een procesoptimalisatie kan plaatsvinden. Voorbeelden van werkzaamheden waar je je tijdens deze afstudeerstage mee bezig zal gaan houden zijn:
•    Het proces in kaart brengen. Denk hierbij aan de toelevering van de diverse bronbestanden voor de dataset WB/SB. Daarnaast analyseer je dit proces, breng je knelpunten in kaart en stel eventuele procesverbeteringen voor.
•    Beoordelen van de hele informatievoorziening en advies geven waar en hoe vernieuwing en/of innovaties mogelijk zijn.
•    Het inventariseren van de gebruikte formules en checken of deze nog up-to-date zijn.

Tijdens jouw afstudeerstage word je ingewerkt en begeleid door een collega. Je zal met diverse partijen zowel binnen als buiten ProRail werken en een presentatie verzorgen over de totstandkoming van de dataset. Ben jij op zoek naar een afstudeerstage bij dé spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland waarbij jij echt het verschil kan maken? Reageer dan nu en we maken graag kennis met je!

Overtuigd? Solliciteer!
Ben je enthousiast geworden en beschik jij over genoemde competenties? Dan ontvang ik graag via de solliciteer-button je cv en motivatiebrief waarin je aangeeft waarom jij graag bij ProRail wilt afstuderen. Want wij staan open voor aanpakkers die initiatief nemen.
Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan Fabienne Jansen via fabienne.jansen@prorail.nl.

Samen met jou werken we de stageopdracht uit. De duur van de stage en het aantal uren per week passen we aan jouw opleidingseisen aan.
Uiterlijk 10 werkdagen na je sollicitatie hoor je van ons. Krijg je een uitnodiging? Dan gaan we graag met je in gesprek. Je ontmoet dan je eventuele stagebegeleiders.

Let op: Dit gaat uitsluitend om een stage. Zoek je een leuke carrière mogelijkheid voor een vaste positie dan verwijzen we  je door naar onze openstaande actuele vacatures.

ProRail vraagt

  • Je volgt een relevante technische hbo- opleiding zoals Technische Bedrijfskunde, Technische Bestuurskunde of Informatiekunde
  • Je bent een echte aanpakker en kan goed zelfstandig werken
  • Je bent communicatief vaardig en ondernemend ingesteld
  • Je bent analytisch ingesteld

ProRail biedt

  • een uitstekende stagevergoeding van € 700 bruto per maand (o.b.v. 32 uur per week)
  • een gezellige werkplek met een leuk team en goede begeleiding
  • een stage waarin je een zinvolle bijdrage levert aan duurzame mobiliteit
  • een laptop van de zaak zodat je kunt flexwerken
  • een werkomgeving vol kansen om jezelf te blijven ontwikkelen
Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.