PWC

Consultant Financial Due Dilligence

Wij zijn op zoek naar jonge, talentvolle en innovatieve (startende) professionals die binnen onze financiële due diligence-praktijk willen uitgroeien tot topadviseur. Deze functie biedt je de mogelijkheid om ervaring op te doen met de financiële en operationele aspecten van fusies, overnames, beursgangen en (her)financieringen.

Wie ben je?

 • Je hebt een VWO-diploma en een financieel-economische, bedrijfskundige of technische master op zak.
 • Je hebt maximaal twee jaar (relevante) werkervaring.
 • Je hebt bovengemiddelde cijfers gehaald tijdens je studie, die je gecombineerd hebt met nevenactiviteiten.
 • Je bent extravert, resultaatgericht en zeer gemotiveerd om verder te leren.
 • Je bent geïnteresseerd in en wilt meer weten over fusies en overnames.
 • Je weet impact te maken, bent analytisch sterk en nieuwsgierig.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Ervaring met Deals is een belangrijke pre wanneer je solliciteert naar een Senior-functie.

Hoe ziet je werk eruit?

Financial Due Diligence is onderdeel van de bredere Deals-praktijk van PwC. Binnen Deals werken verschillende disciplines, zoals Data & Analytics, Strategy, Operational Due Diligence, Valuations, Corporate Finance en Financial Due Diligence, nauw samen in projectteams. Op deze manier leer je alle fasen van een transactie kennen. Interne uitwisseling naar andere disciplines is mogelijk. Wij zijn marktleider in Nederland en bieden je uitstekende mogelijkheden om zowel in Nederland als in het buitenland aan je carrière te werken. Momenteel werken er meer dan 300 specialisten bij de Deals-praktijk in Amsterdam en Rotterdam.

PwC Deals valt onder Advisory, waar we klanten adviseren op het gebied van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, prestatieverbetering en crisismanagement.

De afdeling Financial Due Diligence (FDD) van PwC is marktleider en heeft een zeer gevarieerd klantenbestand. Wij adviseren regelmatig over de grootste en meest complexe grensoverschrijdende deals. Wij helpen klanten die een bedrijf willen kopen, hun onderneming of een deel daarvan willen verkopen, willen herfinancieren of een beursnotering nastreven via een Initial Public Offering (IPO). Met ons werk geven we kopers inzicht in wat een transactie tot een succes maakt. We beoordelen de financiële situatie van een bedrijf, gaan na wat de kansen en risico’s zijn en welke knelpunten een deal mogelijk in de weg staan.

Je krijgt de kans om te werken aan zowel strategische als private equity-transacties die spraakmakend, gevarieerd en uitdagend zijn. Omdat je bij de hele cyclus van een deal betrokken bent, zie je zowel de koop- als verkoopkant van het werk, ontwikkel je specialistisch inzicht in de sector en verwerf je belangrijke vaardigheden op het gebied van financiële due diligence.

 • Je maakt deel uit van een toonaangevende (inter)nationale Deals-praktijk waar innovatie centraal staat.
 • Je werkt aan spraakmakende transacties die elke dag in het nieuws zijn. Je ondersteunt strategische en financiële partijen (zoals private equity-partijen) bij het beoordelen van hun overnamekandidaten of het voorbereiden van de verkoop van bedrijven of bedrijfsonderdelen.
 • Samen met je projectteam verzamel en analyseer je financiële en commerciële gegevens, maak je analyses en rapporten en bespreek je de bevindingen met collega’s en klanten.
 • De due diligence wordt uitgevoerd bij de klant op locatie of via een virtuele dataroom op kantoor. Je woont regelmatig managementpresentaties, expertsessies en vergaderingen met klanten bij.
 • De feitelijke rapportage omvat analyses van de financiële track record en de verwachte resultaten van een doelonderneming en noemt de belangrijkste risico’s en kansen.

Wat bieden we je?

Werken bij PwC betekent werken met uiteenlopende klanten en inspirerende collega’s, en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met het oog op jouw toekomstige groei en flexibel werken en leven.

Wij besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke en technische ontwikkeling. Nieuwe medewerkers gaan al snel met onze professionals mee naar klanten en zijn gelijk bezig op strategisch (boardroom)niveau. Dit geeft vervolgens mogelijkheden voor een snelle doorgroei.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in ons doel en onze waarden en pas je in het profiel? Klik op deze vacature!

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.