ProRail

Management Trainee

n 2 jaar leer je alles over het spoor. In 3 opdrachten van elk 8 maanden help jij ProRail verder te verduurzamen, te innoveren en te verbeteren. Je werkt tijdens je Traineeship aan 3 opdrachten, te beginnen in Utrecht (hybride). We helpen je op weg bij de eerste opdracht en daarna kies je zelf je tweede opdracht. Je werkt voor de corporate organisatie of aan mooie projecten, in een functie als bijvoorbeeld Projectmanager of Afdelingsmanager. Je ervaart de samenwerking met collega’s, vervoerders, aannemers en andere stakeholders.

In alle fases van het Traineeship ontwikkel je jezelf volop, via trainingen op het vlak van beïnvloeding en overtuiging, zelfmanagement en Agile werken. Naast de coaching door de Traineemanager, krijg je een mentor toegewezen op directieniveau. Daarnaast zorgen alle contacten en je buddy (andere Trainee) dat je continu werkt aan je ontwikkeling. Hierbij werk je vanuit huis, vanuit ons kantoor in Utrecht of een andere locatie.

Rond je je Traineeship succesvol af? Dan ligt de ProRailwereld aan je voeten. De keuze is aan jou: wat wordt jouw eerste reguliere functie? Gebruik je Traineeship om te ontdekken wat echt bij jou past.

Leiderschap bij ProRail
Als Trainee maak je kennis met wat leiderschap inhoudt en de visie van ProRail hierop. Want als allrounder zijn leiderschapskwaliteiten belangrijk als het gaat om bv. het aansturen van een team of afdeling. De volgende kwaliteiten zijn een mooie basis om in huis te hebben:

 • Een innovatieve mindset en een flinke dosis lef, waarmee je ontwikkeling en verandering omarmt. Je bent in staat andere hierin mee te nemen.
 • Jij stelt heldere doelen en gaat daar vol energie op af. Onderweg maak je duidelijke afspraken, check je de voortgang en ga je samen met je team voor een mooi eindresultaat.
 • Je stimuleert jezelf en anderen om het beste uit jezelf/henzelf te halen. Coachen gaat je bijna natuurlijk af.
 • Je geeft anderen vertrouwen en stimuleert de samenwerking.
 • Feedback is jouw manier van constructief samenwerken.

Overtuigd? Solliciteer!

ProRail wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Bij ProRail vinden we het belangrijk dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent.

Solliciteer uiterlijk op woensdag 8 december via de sollicitatiebutton en laat ons weten hoe jij binnen ProRail als Trainee verder verbindt, verbetert en verduurzaamt. Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan recruiter Fabienne Jansen via fabienne.jansen@prorail.nl of 06-38 68 67 88.

Sollicitatieprocedure 

Kom je door de brief/cv-selectie, dan nodigen we je uit voor het maken van een e-assessment. Goed resultaat? Uiterlijk 14 december hoor je van ons of je bent geselecteerd en uitgenodigd voor de selectiedag. De selectiedagen vinden plaats in de week van 17 januari 2022. Deze zullen in een hybride vorm plaatsvinden. De selectiedagen bestaan uit: een pecha kucha (een korte, creatieve presentatie), een treinspel en selectiegesprekken met het HR- en Traineemanagement en Recruitment. Heb je alle onderdelen tijdens de selectiedag doorlopen? Dan hoor je uiterlijk maandag 24 januari of je 1 maart 2022 kunt starten met het Traineeship.

Inhousedagen

Eerst op informele wijze kennismaken met ProRail? Dat kan. Op dinsdag 23 november 2021 organiseren wij een fysieke inhousedag bij ons op kantoor in de Inktpot in Utrecht. Wees er snel bij en meld je aan via deze link want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Op woensdag 1 december organiseren we een online inhousedag. Inschrijven hiervoor kan via deze onderstaande link. Let op: inschrijven kan tot uiterlijk 21 november.

Omdat we graag alles goed regelen, vinden we ook een VOG en integriteitsverklaring belangrijk. De kosten daarvoor krijg je natuurlijk vergoed.

ProRail vraagt

 • Een (bijna) afgeronde wo-master, zoals Bedrijfs- of Bestuurskunde en max. 1 jaar werkervaring
 • Een ondernemende mindset die mensen weet te verbinden
 • Jouw positieve energie, waarmee je creatieve oplossingen vindt en de teamspirit een boost geeft
 • Een actieveling met bestuurs- en/of commissie-ervaring en lef
 • Een goede beheersing van het Nederlands, zodat je de opleidingen goed kunt volgen

ProRail biedt

 • Een boeiende hybride werkomgeving waarin jij jezelf ontwikkelt tot een professional
 • Direct een vast contract bij de start van jouw Traineeship
 • De kans om 2 jaar lang impact te maken, via denktanks, brainstorms en coaching
 • Een salaris van € 3131 (bruto/maand, obv 36 uur/week) Na elke opdrachtbeoordeling kun je een stap maken in je salaris
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals individueel keuzebudget, reisfaciliteiten en Railsport
Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.