Lidl

Retail Management Traineeship Roosendaal

In het 18 maanden durende Retail management traineeship ga jij jezelf ontwikkelen in onze supermarkten en deels op ons regiokantoor. Het traineeship bestaat uit een basisfase, ontwikkelfase en verdiepingsfase. Je begint je traineeship met een uitdagende meerdaagse kick-off, waarin je Lidl leert kennen en natuurlijk jouw medetrainees van andere locaties en vakgebieden. Deze kick-off is een bijzondere tijd waarin je het fundament legt voor je traineeship en waar je nog vaak aan zult terugdenken. Daarnaast volg je samen met deze groep trainees gedurende het traineeship diverse trainingen op het gebied van leiderschap, effectief communiceren en teamontwikkeling.

De baan

Basisfase: In deze fase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en inzicht in de samenwerking tussen de supermarkt, het distributiecentrum, het hoofdkantoor en de regiokantoren. Je start met een basisopleiding in de supermarkt en je maakt kennis met verschillende functies op het distributiecentrum en het regiokantoor.  Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van de dagelijkse werkzaamheden van verschillende aspecten van de organisatie.

Ontwikkelfase: Je gaat aan het werk in een Lidl supermarkt waar je al snel onderdeel uitmaakt van het kaderteam. Dit betekent dat je al snel de verantwoordelijkheid krijgt om de winkel optimaal te laten presteren en hierbij ook geleerd krijgt om met een commerciële blik naar de winkel te kijken. Tevens leer je alles over de werkzaamheden die horen bij de operationele aansturing. Denk hierbij aan weekplanningen maken, voorraadbeheer maar ook het kassasysteem, verkoopoptimalisatie, hands-on werkzaamheden in de winkel, belangrijke hygiëne richtlijnen in de winkel en managementrapportages. Daarnaast ervaar je zelf hoe dynamisch de supermarktwereld is en zie je elke dag weer veel resultaat van je werk. Tevens ervaar je dat je gedurende je traineeship steeds meer verantwoordelijkheden zult krijgen.

Verdiepingsfase: Wanneer jij hebt laten zien dat je er klaar voor bent, krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen supermarkt. Het draait nu niet meer alleen om het behalen van de beste omzet, maar nu ook om andere werkzaamheden zoals het verkrijgen van een commercieel winkelbeeld, voorraadbeheer, HR-werkzaamheden en (cijfermatige) administratie.

Daarnaast wordt er in deze fase bepaald welk uitstroomprofiel na je traineeship het beste bij jou past. Afhankelijk van die uitkomst geven we samen met jou het traineeship verder vorm. Zo kan het zijn dat je handvatten krijgt aangereikt om jouw functie als supermarktmanager nog beter uit te oefenen. In dien je er klaar voor bent wordt er samen met jou gekeken of je kunt doorstromen naar de rol van Rayonmanager.

Jouw profiel

Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van bijvoorbeeld: Marketing, Bedrijfskunde, (Commerciële) Economie, MER, Small Business & Entrepreneurship, International Business, Retail Management, Hogere Hotelschool. Daarnaast heb je 0-2 jaar werkervaring.

• Jij kijkt terug op een actief studentenleven met extra curriculaire activiteiten zoals topsport, bestuurlijke ervaring, een relevante bijbaan, vrijwilligerswerk, een periode in het buitenland of een eigen onderneming. Heb je hier al leidinggevende ervaring op gedaan dan is dat uiteraard een pré.

• Affiniteit met/of ervaring in de supermarkt/retail branche is mooi meegenomen, maar geen vereiste.

• Verder kun je goed plannen, organiseren, ben je resultaatgericht en ondernemend ingesteld door het beste voor de klant centraal te stellen en zie je graag snel resultaat van je werk.

• Je bent zelfbewust en continu op zoek naar waar je het nog beter kunt doen.

• Je bent praktisch ingesteld en vindt het leuk om zelf ook je handen uit de mouwen te steken.

• Verder ben je flexibel met werktijden en heb je er geen moeite mee om in de weekenden te werken.

Wij bieden

Een zeer uitdagend programma dat ervoor zorgt dat jouw ontwikkeling in een sneltrein vaart gaat doordat je snel veel verantwoordelijkheden krijgt in een dynamische praktijk omgeving, je een uitgebreid persoonlijk leiderschap trainingsprogramma volgt, je ontwikkeling van jouw retail- en supermarktkennis wordt vergroot en je continu in staat bent om het geleerde de volgende dag direct in de praktijk te brengen.

• Gedurende het hele traineeship word je intensief begeleid. Vanuit de business door een manager en vanuit de afdeling Leiderschap & Ontwikkeling door een persoonlijke coach. Beiden helpen jou om het beste uit jezelf te halen.

• Een interdisciplinaire traineegroep waarmee je trainingen volgt en kunt sparren.

• Een uitdagende baan met goede arbeidsvoorwaarden en een auto van de zaak.

• De kans om mee te groeien met één van de meest succesvolle retail organisaties van Nederland.

Oktober 2020 start een nieuwe lichting trainees. Iets voor jou? Dan zien wij jouw sollicitatie graag voor 31 augustus tegemoet! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de recruiter Christian Venus via 076-5080588/06-30359006 / christian.venus@lidl.nl. Nog goed om te weten dat een assessment onderdeel uit maakt van de sollicitatieprocedure.

Bij het bepalen van jouw werklocatie wordt er waar mogelijk rekening gehouden met jouw woonplaats, jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte en de interne beschikbaarheid.

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.