Lidl

Logistiek Management Trainee Regio Zuid-West

In het 12 maanden durende Logistiek management traineeship ga jij jezelf ontwikkelen op één van onze distributiecentra. Het traineeship bestaat uit een basisfase, ontwikkelfase en verdiepingsfase. Je begint je traineeship met een uitdagende meerdaagse kick-off, waarin je Lidl leert kennen en natuurlijk jouw medetrainees van andere locaties en vakgebieden. Deze kick-off is een bijzondere tijd waarin je het fundament legt voor je traineeship en waar je nog vaak aan zult terugdenken. Daarnaast volg je samen met deze groep trainees gedurende het traineeship diverse trainingen op het gebied van leiderschap, effectief communiceren en teamontwikkeling.

De baan

Basisfase: In deze fase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en inzicht in de samenwerking tussen de supermarkt, het distributiecentrum, het hoofdkantoor en de regiokantoren. Je start met een basisopleiding in de supermarkt en je maakt kennis met de verschillende afdelingen op het distributiecentrum en het regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van de dagelijkse werkzaamheden in de regio.

Ontwikkelfase: Je gaat aan de slag in het distributiecentrum waar je in een periode van ongeveer 11 maanden alles leert over de afdelingen Process en Operations. In deze periode word je klaargestoomd voor de rol van teammanager. Je begint bij de basis en je leert elke afdeling vanaf onderaan kennen. Gedurende deze 11 maanden krijg je steeds meer leidinggevende taken en projecten toegewezen. Uiteindelijk ga de rol van teammanager vervullen. Daarbij sta je midden in de operatie en maak je onderdeel uit van het managementteam. Werkzaamheden die hierbij horen zijn het maken van planningen, het optimaliseren van de processen en de dagelijkse aansturing op de werkvloer.

Verdiepingsfase: In deze fase word je ingewerkt in de functie die jij gaat bekleden na het traineeship. Op basis van jouw ontwikkeling wordt tijdens het traineeship een keuze gemaakt op welke afdeling jij in het distributiecentrum als leidinggevende aan de slag gaat. Afhankelijk van die uitkomst gaan we samen jouw carrière verder vormgeven.

Jouw profiel

• Minimaal afgeronde HBO opleiding in de richting van bijvoorbeeld: Bedrijfskunde, (Commerciële) Economie, Logistiek (& Economie), MER, Small Business & Retail Management, International Business, Hogere Hotelschool of vergelijkbaar. Daarnaast heb je 0-2 jaar werkervaring.

• Jij kijkt terug op een actief studentenleven met extra curriculaire activiteiten zoals topsport, bestuurlijke ervaring, een relevante bijbaan, vrijwilligerswerk, een periode in het buitenland of een eigen onderneming. Heb je hier al leidinggevende ervaring op gedaan dan is dat uiteraard een pré.

• Affiniteit met/of ervaring in de supermarkt/retail branche is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Tevens is (werk) ervaring in de logistiek een pré.

• Je bent nauwkeurig, zelfstandig en hebt een praktische werkhouding. Binnen een dynamische omgeving waar van alles gebeurt ben jij op je best.

• Verder kun je goed plannen, organiseren en ben je ondernemend. Daarnaast ben je analytisch sterk, denk je vooruit en weet je werkzaamheden van jezelf en anderen goed te organiseren.

• Verder ben je flexibel met werktijden en heb je er geen moeite mee om in de weekenden te werken.

Wij bieden

• Een zeer uitdagend programma dat ervoor zorgt dat jouw ontwikkeling in een sneltrein vaart gaat doordat je snel veel verantwoordelijkheden krijgt in een dynamische praktijk omgeving, je een uitgebreid persoonlijk leiderschap trainingsprogramma volgt, je ontwikkeling van jouw retail- en supermarktkennis wordt vergroot en je continu in staat bent om het geleerde de volgende dag direct in de praktijk te brengen.

• Een divers team dat benieuwd is naar jouw logistieke ideeën.

• Gedurende het hele traineeship word je intensief begeleid. Vanuit de business door een manager en vanuit de afdeling Leiderschap & Ontwikkeling door een persoonlijke coach. Beiden helpen jou om het beste uit jezelf te halen.

• Een interdisciplinaire traineegroep waarmee je trainingen volgt en kunt sparren.

• Een uitdagende baan met goede arbeidsvoorwaarden.

• Goede doorgroeimogelijkheden binnen Lidl.

• De mogelijkheid om leidinggevende te zijn in één van de (duurzaamste) distributiecentra van Nederland.

Oktober 2020 start een nieuwe lichting trainees. Iets voor jou? Dan zien wij jouw sollicitatie graag voor 31 augustus tegemoet! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de recruiter Christian Venus via 076-5080588/06-30359006 / christian.venus@lidl.nl. Nog goed om te weten dat een assessment onderdeel uit maakt van de sollicitatieprocedure.

Bij het bepalen van jouw werklocatie wordt er waar mogelijk rekening gehouden met jouw woonplaats, jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte en de interne beschikbaarheid.

Apply for this job See company page
Recruiting students

Meet the company at TCD, Sign up!

We are looking for companies and students with a desire for achievement. Our goal is to be the best possible mediator between students and companies.